Salată de sfeclă roșie cu hrean

       Ingrediente:

-2 kg de sfeclă roșie de mărime medie

-o bucată de hrean ras

-3 linguri sare mare

-200 ml oțet de mere de 9% tărie

-2 linguri zahăr sau 2 linguri de miere

         Mod de preparare

 E foarte simplu, să faci salată de sfeclă, e și foarte bună și sănătoasă. Durează mult până fierbe (sau se coace), dar în acest timp, binențeles, poți să faci altceva. Să începem, în primul rând speli sfecla foarte bine (poți să freci cu un burete de bucătărie, în caz că nu ai o perie de vase). Pui sfecla, într-o oală  mare, și o acoperi cu apă, adaugi o lingură de sare, pui capacul și lași să fiarbă, la foc mic, până intră o scobitoare ușor în sfeclă. Poți să o faci și la cuptor, va avea un gust mai bun, trebuie să învelești fiecare sfeclă în folie de aluminiu, o pui pe o tavă, si o bagi la cuptor la 200 de grade cam o oră. Scurgi apa și o lași să se răcească. Vei vedea că se curăță foarte ușor, cu un cuțitaș tragi de coajă, care se va desprinde ușor. O tai felii subțiri (cam de 2-3 mm), cu răzătoarea de castraveți, sau, poți să o dai pe răzătoarea de mere. Indicat este să porți mănuși când faci sfecla pentru că, colorează foarte tare (pătează și hainele). Adaugi hreanul ras, restul de sare, oțetul în care amesteci zahărul sau mierea, și 200 ml apă. Amesteci bine și o pui în borcane (din această cantitate, îți ies cam 4-5 borcane de 800 ml). Dacă e frig, ca acum, o pui în cămară, dacă e mai cald, tot în cămară, trebuie doar să închizi bine capacul borcanului. Poți să cumperi, salată de sfeclă și de la magazin, dar, nu va fi așa de bună ca cea, pregătită de tine (ce să zic și eu acum, ce rost aș avea eu, cu rețetele mele dacă, tu, ai cumpăra de la magazin). Sper că ți-a plăcut această rețetă, că, de reușit, sunt convinsă, că îți va reuși.

                        Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *