Ciorbă de cartofi cu ouă

           Ingrediente:

-1 ceapă medie tocată mărunt

-1 morcov mic tocat foarte mărunt (sau dat pe răzătoare)

-1/4 dintr-un gogoșar tocat mărunt

-1/4 dintr-un praz tocat mărunt

-2 cartofi tăiați cubulețe

-2 linguri ulei

-1 lingură făină

-1/2 lingură boia dulce

-3 lingurițe sare

-1 linguriță piper

-4 ouă

              Mod de preparare

Într-o oală de 5 litri, pui ulei, adaugi ceapa, morcovul, prazul și gogoșarul, pui capacul și lași 5 minute la foc mediu să se soteze (adică să se călească). Adaugi făina și boiaua, amesteci bine, pui cartofi și o cană de apă, amesteci  din nou bine să nu fie cocoloașe și pui cam 3 litri apă. Pui sarea și piperul și lași la fiert, la foc mic, până sunt moi cartofii. Trebuie să ai grijă până începe să fiarbă, să nu dea pe aragaz. Când sau înmuiat cartofii, guști să vezi dacă mai trebuie sare sau piper, și pui ouăle. Pentru asta spargi pe rând câte un ou într-un pahar, cu lingura de lemn amesteci în ciorbă până se face un vârtej, atunci răstorni oul, și continui așa și cu celelalte ouă. Când ai pus și ultimul ou, poți să tragi oala de pe aragaz. Ouăle își continuă fierberea. Acum poți să adaugi frunze de pătrunjel tocate, de leuștean, binențeles dacă îți plac. Poți să servești ciorba cu smântână și ardei iuți. Fiind o ciorbă foarte consistentă ar fi bine , ca la felul doi să servești ceva ușor, cum ar fi niște aripioare de pui prăjite, sau piept de pui la grătar cu o mazăre sau un orez. Întotdeauna trebuie să ții cont că dacă un fel e consistent, celălalt să fie mai licht. Asta în cazul în care faci două feluri de mâncare în fiecare zi, așa cum fac eu. Fac așa din cauză că la noi în Banat așa am crescut, se zice că dacă nu mănânci cu lingura nu te saturi, și noi nu vrem să fim niciodată flămânzi. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.

                   Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *