ciorba de cartofi

Ingrediente : _ o ceapa medie _ un morcov _ 2-3 cartofi medii – 2 linguri ulei – 1/2 lingura faina – 1 lingurița boia de ardei dulce – 3 lingurițe sare – 1/2 lingurița piper

Timp de pregatire : 5-7 minute
Timp de fierbere : 20-30 minute
Mod de preparare

     Cureți ceapa, morcovul si le toci mărunt (daca ai răzătoare Werner-găsesti poza la gănduri- le dai pe răzătoarea cea mai mică), le pui intr-o oala de 2-3 litri ,adaugi uleiul, pe foc mediu, cu capac ,le călesti 5 minute. Între timp cureți cartofii si îi tai cubulețe. Ai grijă să nu se ardă ceapa cu morcovul, adaugi făina si boiaua, mesteci bine, adaugi cartofii spalați si torni cam 1 1/2litri apa, adaugi sarea si piperul si lași să fiarbă 20 min. Ai grijă să nu dea în foc (atunci ai o munca in plus de făcut), încerci cu furculița să vezi dacă s-au muiat cartofii, dacă nu sunt moi îi mai lași să fiarbă 10min. Poți să pui, la sfărșit, pătrunjel tocat (daca îți place) sau mărar tocat . Vara, eu adaug roșii , ardeii tocați, îi pun la inceput. Se servește cu smântână.
Poftă bună! Sper ca ți-a plăcut rețeta și nu a fost prea grea, sau eu prea obositoare. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *