Ciorbă de perișoare

                           Ingrediente:

-2 morcovi tăiați cubulețe

-1 rădăcină de pătrunjel tăiată cubulețe

-1/2 de țelină tăiată cubulețe

-1 ceapă medie tăiată mărunt + 1 ceapă mică tocată mărunt

-1 roșie decojită și tăiată cubulețe

-1/2 ardei gras tăiat cubulețe

-1/2 fenicul tăiat cubulețe

-2-3 tije de apio tăiate

-câteva buchețele de conopidă desfăcute

-o mână de mazăre

-o mână de fasole verde tăiată bucăți

-2 linguri ulei

-250 gr. carne tocată (amestec)

-2 linguri de orez

-4 lingurițe sare

-2 lingurițe piper

-1 ou

-coaja de la o lămâie și zeama de la o jumătate de lămâie

câteva frunze de pătrunjel și câteva de leuștean

                                        Mod de preparare

         Într-o oală de 5 litri, pui uleiul, ceapa și celelalte legume la călit pentru 5-7 minute, cu capac. Torni cam 3 1/2 l apă, și lași să dea în clocot. Între timp pregătești perișoarele: pui peste carne o lingură de orez, o linguriță de sare, oul și o jumătate de linguriță de piper, le amesteci bine. Când clocotește ciorba, pui cu o linguriță perișoarele. Pui restul de orez,  sarea și piperul, și  o fierbi la foc mic, până sunt moi zarzavaturile și orezul, adică cam 40-60 de minute. Când e totul fiert, tragi oala de o parte, adaugi frunzele tocate mărunt, razi coaja de pe o lămâie și storci zeama de la o jumătate de lămâie (cealaltă jumătate de lămâie o tai cubulețe și o pui într-un recipient la congelator, poți să o folosești în diferite băuturi  care se servesc cu gheață dar și cu lămâie). Poți să o acrești mai mult în funcție de, cum îți place. Poți să adaugi și alte legume, gulie, etc., ce ai prin casă, sau poți scoate din legumele care nu îți plac. Nu uita, trebuie să folosești ingredientele care îți plac, rețetele nu sunt bătute în cuie, Altă dată (atunci când am în congelator), mai pun în ciorbă și oase(de porc sau de vită). Sper că ți-a plăcut rețeta, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.

                                                            Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *