Ciorbă de salată verde

                Ingrediente:

-1 morcov 

-o ceapă

-1 pătrunjel, rădăcină

-1 lingură de orez

-1/2 ardei

-1 roșie

-1 salată verde mare

-1 cutie smântână pentru gătit

-2 felii de costiță afumată tăiate cubulețe

-3 linguri de sare 

-1 linguriță de piper

-1 linguriță de făină

-1 lămâie

-2 linguri de ulei

         Mod de preparare:

   Soțul meu adoră ciorba de salată, și având salată în mica mea grădină, am zis să o folosesc și la altceva decât la salată (mai bine zis, soțul meu mi-a spus). Cureți morcovul și pătrunjelul și le tai foarte mărunt (eu le-am tăiat cu răzătoarea mea specială), la fel și ceapa și le pui la călit cu uleiul, într-o oală de 4-5 litri. După ce le-ai călit 5 minute, cu capacul pus pe oală, adaugi ardeiul tocat și el foarte mărunt, roșia, decojită și tocată și pui cam 2 litri de apă. Când începe să fiarbă, pui orezul, spălat, și lași să fiarbă cam 20-30 de minute. Într-e timp speli salata, frunză cu frunză, o tai fâșii de 2 cm., și o mai speli o dată (trebuie să o speli foarte bine până ești sigur că nu mai are pământ). Adaugi sarea, piperul, și făina o amesteci bine cu smântâna, să nu aibe cocoloașe, și o torni în ciorbă. Într-o tigaie pui la prăjit costița tăiată cubulețe. După ce a fiert ciorba cu smântâna cam 5 minute, adaugi salata, o lași să dea 1-2 clocote, adaugi și costița prăjită. Iei oala de pe foc, razi coaja de la lămâie și storci zeama. În loc de lămâie poți să pui borș (se găsește la orice supermarket). După cum ai văzut e o rețetă simplă (ca de altfel toate rețetele mele, ha, ha), și foarte potrivită în zilele căduroase de vară, și pe deasupra foarte sănătoasă. Sper că ți-a plăcut rețeta, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.    

         Poftă bună. Aștept comentarii.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *