Ingrediente:
-1 morcov
-1 patrunjel (rădăcină)
-1/4 rădăcină țelină
-1 ceapă medie
-1/4 praz
-o varză mică murată
-1/2l. moare de varză
-200gr. carne de vită (rasol) fără os
-200gr. carne porc pentru ciorbă
-100-150gr. cârnați de casă
-1 lingură de orez
-1-2 lingură de ulei
Timp e preparare: o oră – o oră și jumătate
Meniu pentru 4 persoane
Mod de preparare:
Cureți zarzavaturile și le tai cubulețe , ceapa și prazul , le cureți și le toci mărunt. Tai și carnea cuburi (mai puțin oasele), le pui într-o oală cu uleiul și le pui la călit. După 5 minute torni cam 1 litru apă și lași la fiert cu capac până începe carnea să se moaie. Adaugi orezul, spălat, la-și să fiarbă 10-15 minute și pui varza tocată fideluță și moarea. După 15-20 minute adaugi cârnații tăiați feliuțe, guști dacă trebuie să pui sare sau piper (fiind și varza și moarea sărate adaugi sarea la sfârșit dacă e nevoie), dacă ți se pare că e prea groasă ciorba mai pui apă sau moare, după 5 minute stingi focul. O servești cu smântână sau iaurt.
Această ciorbă se face la noi în unele părți ale Banatului în noaptea de revelion sau să o ai pregătită pentru ziua de mahmureală.
Poftă bună , sper că ți-a plăcut și sunt convinsă că ți-a reușit. Aștept comentarii.