Ciorbă de varză (de potroace)

Ingrediente:

-1 morcov

-1 patrunjel (rădăcină)

-1/4 rădăcină țelină

-1 ceapă medie

-1/4 praz

-o varză mică murată

-1/2l. moare de varză

-200gr. carne de vită (rasol) fără os

-200gr. carne porc pentru ciorbă

-100-150gr. cârnați de casă

-1 lingură de orez

-1-2 lingură de ulei

Timp e preparare:  o oră – o oră și jumătate

Meniu pentru 4 persoane

                                                Mod de preparare:

Cureți zarzavaturile și le tai cubulețe , ceapa și prazul , le cureți și le toci mărunt. Tai și carnea cuburi (mai puțin oasele), le pui într-o oală cu uleiul și le pui la călit. După 5 minute torni cam 1 litru apă și lași la fiert cu capac până începe carnea să se moaie. Adaugi orezul, spălat, la-și să fiarbă 10-15 minute și pui varza tocată fideluță și moarea.  După 15-20 minute adaugi cârnații tăiați feliuțe, guști dacă trebuie să pui sare sau piper (fiind și varza și moarea sărate adaugi sarea la sfârșit dacă e nevoie), dacă ți se pare că e prea groasă ciorba mai pui apă sau moare,  după 5 minute stingi focul. O servești cu smântână sau iaurt.

Această ciorbă se face la noi în unele părți ale Banatului în noaptea de revelion sau să o ai pregătită pentru ziua de mahmureală.

                                         Poftă bună , sper că ți-a plăcut și sunt convinsă că ți-a reușit. Aștept comentarii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *