Ingrediente:
-2 cepe verzi tocate mărunt
-1/4 dintr-o conopidă desfăcută buchețele
-1/2 dintr-un ardei gras tăiat cubulețe
-un pumn de mazăre
-fasole verde 4-5 bucăți
-3 morcovi tăiați cubulețe
-2-3 tije de apio tăiat cubulețe
-1/4 dintr-un fenel tăiat cubulețe
-2 pătrunjei (rădăcină) tăiați cubulețe
-o roșie decojită și tăiată cubulețe
-1/2 kg. de oase de porc pentru ciorbă (exact așa le găsești la supermarket)
-3 lingurițe sare
-1/2 linguriță piper
-1 lămâie
-smântână pentru servit
-2 linguri ulei
-o lingură de orez
-1/2 legătură frunze leustean și 1/4 legătură frunze de pătrunjel tocate mărunt
Mod de preparare
Ce mod mai bun de a mânca toate legumele de sezon , decât într-o ciorbă gustoasă și plină de vitamine. Într-o oală de 6 litri , pui toate legumele, uleiul, pui capacul și le lași la călit cam 3-4 minute la foc mediu spre mare. Adaugi oasele (poți să folesești și altfel de carne), torni cam 4 litri de apă, sarea piperul și orezul (spălat în prealabil) și pui capacul ( sprijinit pe o lingură de lemn). Lași să fiarbă cam 40-50 de minute (până este moale carnea de pe oase), având grijă să faci focul mic pentru a nu da în foc ciorba. Dacă ți se pare că este prea groasă ciorba mai adaugi apă fierbinte. Când e gata razi pe răzătoare coaja de la o de lămâie și storci zeama de la o 1/2 . Adaugi frunzele, pui capacul și mai lași 5 minute la infuzat, după care poate fi servită. Eu îi zic ciorbă țărănească pentru că așa mi s-a părut mie că arată. Sper să îți placă rețeta, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși. Îți doresc poftă bună și aștept comentarii.