Ciorbă țărănească

            Ingrediente:

-2 cepe verzi tocate mărunt

-1/4 dintr-o conopidă desfăcută buchețele

-1/2 dintr-un ardei gras tăiat cubulețe

-un pumn de mazăre

-fasole verde 4-5 bucăți

-3 morcovi tăiați cubulețe

-2-3 tije de apio tăiat cubulețe

-1/4 dintr-un fenel tăiat cubulețe

-2 pătrunjei (rădăcină) tăiați cubulețe

-o roșie decojită și tăiată cubulețe

-1/2 kg. de oase de porc pentru ciorbă (exact așa le găsești la supermarket)

-3 lingurițe sare

-1/2 linguriță piper

-1 lămâie 

-smântână pentru servit

-2 linguri ulei

-o lingură de orez

-1/2 legătură frunze leustean și 1/4 legătură frunze de pătrunjel tocate mărunt

                                                                         Mod de preparare

 

             Ce mod mai bun de a mânca toate legumele de sezon , decât într-o ciorbă gustoasă și plină de vitamine. Într-o oală de 6 litri , pui toate legumele, uleiul, pui capacul și le lași la călit cam 3-4 minute la foc mediu spre mare. Adaugi oasele (poți să folesești și altfel de carne), torni cam 4 litri de apă, sarea piperul și orezul (spălat în prealabil) și pui capacul ( sprijinit pe o lingură de lemn). Lași să fiarbă cam 40-50 de minute (până este moale carnea de pe oase), având grijă să faci focul mic pentru a nu da în foc ciorba. Dacă ți se pare că este prea groasă ciorba mai adaugi apă fierbinte. Când e gata razi pe răzătoare coaja de la o  de lămâie și storci zeama de la o 1/2 . Adaugi frunzele, pui capacul și mai lași 5 minute la infuzat, după care poate fi servită. Eu îi zic ciorbă țărănească pentru că așa mi s-a părut mie că arată. Sper să îți placă rețeta, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși. Îți doresc poftă bună și aștept comentarii.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *