Ingrediente:
– 300 gr. zahăr
-150-200 ml. apă
-500 gr. lapte praf
-50 gr. cacao
-200 gr. unt
Mod de preparare
Pui la fiert apa cu zahărul (dacă ai unt de 65% grăsime pui 150 ml. apă, dacă ai unt de 80% grăsime pui 200 ml. apă, faci așa din cauză că untul mai slab în grăsime are mai multă apă), când începe să clocotească, dai focul la mediu și lași să fiarbă 8 minute (pentru a se dizolva complet zahărul). Iei oala de pe foc și pui untul, amesteci din când în când până se topește. Între timp, cerni laptele praf, dacă nu ai sită e bună și strecurătoarea de supă, și cacao, dacă sunt cernute nu rămân cocoloașe. Ungi cu unt o tavă de 24/40 cm. Când s-a topit untul torni laptele praf cu cacaoa, tot o dată, și amesteci cu lingura de lemn energic, până se încorporează totul și devine o pastă groasă. Torni în tava unsă și o nivelezi. După 2-3 ore poți să tai din ea dacă nu mai ai răbdare dar, cel mai bine se poate tăia după 8-10 ore. Cine are răbdare atâta timp? În rețeta originală trebuia să pui 500 gr. zahăr dar, e prea mult, iese prea dulce. Când am, folosesc zahăr brun, ciocolata iese și mai puțin dulce. Ar trebuii să folosești o cacao de calitate și cât mai neagră, în acest fel nu o să te simți vinovat că mănânci ciocolată, mai ales știind că ai redus drastic cantitatea de zahăr. Îți spun din experiență. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.


