Azi o să te ajut cu cantitățile pentru a pregăti un prânz bun și a nu face risipă. Pentru supă, ai nevoie de 1 kg. și 1/2 de rasol de vită, caută o măcelărie aproape de tine și încearcă să te împrietenești cu măcelarul (îți spun acest lucru pentru că măcelarul pe car îl cunoști îți va da întotdeauna carne bună), eu îl cunosc pe măcelarul meu de vreo 15 ani, caută măcelării arăbești, au carne de vită bună. Mai ai nevoie de 6-7 morcovi, 3-4 rădăcini de pătrunjel, 1 cartof, pe acestea le vei folosi la salata de beouf, binențeles mai pui 1 ceapă, 5-6 căței de usturoi, 1/2 de țelină, o legătură de frunze de pătrunjel, acestea sunt pentru gust, și o pungă sau două de tăiței (folosești tăiței pe care i-ai testat deja, nu faci experimente de sărbători). Pentru paneurile de porc ai nevoie de, câte o felie de ceafă de persoană, oricum trebuie să le bați (cu ciocanul de carne, binențeles) și se mai întinde carnea și o să îți iasă un paneu destul de mare (dacă e prea mare poți să îl tai în două). Pentru friptura de pui poți să iei pulpe de pui întregi, iese o friptură bună din ele și când o servești tai pulpele în două, și ai și partea superioară și pe cea inferioară (nici o dată nu știu care cum sunt, la noi li se spune cotoaie, cel cu osul lung, și pulpe celelalte), și invitații își pot alege ce le place. Socotești o pulpă întreagă la două persoane. Dacă hotărăști să faci friptură de curcan, ai nevoie de două pulpe cu osul scurt (cred că alea sunt cele superioare), dacă sunt mari, dacă sunt mai mici, trei, adică în jur de 2 kg. pentru 10 persoane. La pireu cureți un cartof de persoană și unul sau doi în plus (e valabil pentru cartofii medii). Să știi că, cantitățile pe care ți le-am spus, nu sunt prea puține pentru 10-12 persoane. Între feluri nu faci pauză (dacă faci, doar până termină toți felul pe care l-ai servit), așa că orice om se satură cu o cantitate normală de mâncare, mai ales fiind musafir, nimeni nu face pe mâncăciosul (și dacă o face, nu sunt mai mult de două persoane care fac asta). Supa care îți rămâne poti să o pui în boluri de unică folosință, la congelator să o ai altă dată. Sper să îți fie de folos sfaturile mele și să te ajute să pregătești un prânz delicios.
Aștept comentarii și întrebări.